Wat maakt La Bella Donna uniek?

La Bella Donna is een revolutionair, baanbrekend concept in cosmetica: Mineralen die zich gedragen als make-up.

La Bella Donna bevat een complete collectie make up op basis van mineralen die daadwerkelijk gezond zijn voor de huid  omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke elementen, waaronder:

  • Op mineralen gebaseerde pigmenten voor een natuurlijk ogende kleur
  • Gemicroniseerd titaniumdioxide voor niet-chemische zonnebrandcrème
  • IJzeroxiden voor de bron van kleur
  • Bismuth Oxychloride en Zinc Oxide om ontstekingsremmende voordelen te bieden

De producten van La Bella Donna brengen het vochtgehalte van de huid in balans, zodat deze kan ademen van de schadelijke zonnestralen. Ze bieden een uitstekende dekking in een brede waaier van tinten, zonder kleurstoffen, olie, talk, parabenen, alcohol of parfum.

De vrouwen achter La Bella Donna

La Bella Donna, met hoofdkwartier in Los Angeles, werd in 1994 opgericht door de stijlbewuste moeder en dochter Kathy en Nicole Tracy, als een gezond alternatief voor traditionele make-up.

Als pioniers van op mineralen gebaseerde cosmetica in de Verenigde Staten, werd La Bella Donna oorspronkelijk geïntroduceerd in resorts en kuuroorden.

Maar ook dermatologen en plastisch chirurgen bevelen het aan voor postoperatie en voor vrouwen met een gevoelige, probleemhuid of een huid die gevoelig is voor allergieën.

Vandaag zijn La Bella Donna producten in het hele land verkrijgbaar in resorts, hotels, kuuroorden, dermatologen, full service salons, huidcentra en kuuroorden.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen La Bella Donna en andere make-uplijnen?

  1. Het eerste grote verschil is de kwaliteit van de ingrediënten. We hebben slechts 4 ingrediënten in onze losse minerale poeders. Er zitten geen vulstoffen in onze producten. We gebruiken geen maïszetmeel of boriumnitride, wat de hoofdingrediënten zijn van andere minerale foundations. Wanneer je deze vullende ingrediënten mengt met de natuurlijke oliën van het lichaam kan de foundation er “gekrakkelend” uitzien en fijne lijntjes en poriën hierdoor  benadrukken.
  2. Andere minerale foundations gebruiken Mica als hoofdingrediënt in hun losse foundations – een veel goedkoper mineraal dan Titanium Dioxide, dat het hoofdingrediënt is van onze losse minerale foundation. Mica heeft een hoog glanseffect waardoor de huid er glanzend uitziet en poriën en fijne lijntjes duidelijker zichtbaar zijn.
  3. De manier waarop de mineralen worden gemaakt is ook een groot verschil – we doen onze mineralen door een drievoudig maalproces waardoor ze fijner worden. Wanneer je de mineralen in de lucht blaast zullen ze zich verspreiden. Andere mineralenlijnen bieden alleen een dubbel maalproces; dit maakt de mineralen zwaarder en hierdoor dikker op de huid liggen en een zwaarder gevoel geven.

Er zit titaniumdioxide in de producten, is dit niet verboden?

In de nieuwe Europese verordening is bepaalt dat het vanaf nu verboden is om Nano deeltjes titaniumdioxide ≤ 10 µm is cosmetica te verwerken. Deze kunnen namelijk in de huid doordringen en schadelijk zijn. La Bella Donna werkt echter niet met Nano deeltjes, maar met Micronized deeltjes die 100 tot 500 µm groot zijn en daardoor niet in de huid kunnen doordringen. Daarmee blijft La Bella Donna veilig in gebruik en wordt aanbevolen door artsen en dermatologen.